Poul 12 år

Museum50 Poul 12 år

Poul 12 år

Sådan bliver familien Nielsen til:
Familien Nielsen består af fiktive personer, men de er ikke fri fantasi, for de er jævnaldrende med min mor, så meget ligger lige for. Imidlertid er familien Nielsen hverken kopier af den gang eksisterende mennesker og heller ikke fri fantasi, for de opstår, medens jeg arbejder med hjemme-sidens mange forskellige emner. Før jeg kan skrive deres historie, må jeg have de ting i hænderne, som de havde i hænderne. Jeg må læse de samme aviser og ugeblade, som de læste, og jeg må sætte mig ind i den verden, som de var omgivet af for at fornemme, hvordan de talte, tænkte og følte. På den måde samler jeg for hver artikel jeg skriver stadigt flere brudstykker af det mønster (for nu at bruge en titel af Soya) der til sidst danner Niels, Martha, Marianne, Poul, lille Susanne kaldet “Søs” og Den gamle Jens Nielsen.

Artikler om drengemode, eksempler på sy og strikke opskrifter i 50 erne.. Spejderbevægelsen. Drengebøger, De mange tegneserier og kritikken af tegneseriernes såkaldt dårlige indflydelse

NB: Skolen i 50´erne findes under Hoved-rubrikken: “Hverdagen i 50´erne”


Pouls Jul og Nytår 1955


Juleforberedelser:
Bud hos den lokale Købmand i december.
Når en dreng fyldte 12 år, og rykkede fra at være ulveunge op og blev spejder – så var han også parat til at tage en budplads hos en Købmend – Slagter eller Bager. Med andre ord:

Læs hele historien om Pouls Jul og Nytår 1955 her

“Spejder” i 50´erne


Museum50 har med denne side tilstræbt at give et bredt vue over de samlede ungdomskorps
– med et særligt blik på det midt og vestjyske ungdoms-arbejde.
Derfor er materialet varieret under de forskellige korps –
hvilket giver meget mening,
da der i mange år har

Læs hele historien om “Spejder” i 50´erne her

Drengemode i 50´erne


50´ernes drengemode. Drengenes daglige beklædning i 50´erne. Sy og strikkeopskrifter. Og eksempler på priser og udvalg i konfektions syet tøj.

Læs hele historien om Drengemode i 50´erne her

Indianer-fortællinger


50´ernes indianerbøger af forfattere som James Fennimore Cooper og Edward S. Ellis med flere. Bøger som var meget læst og som også var inspiration for spejderne

Læs hele historien om Indianer-fortællinger her

Copyright musum50 2015